Europese coalitie tegen borstkanker
Strijden voor een optimale zorg

NL DE FR

Nieuws 2020Facebook live met dr. Birgit Carly en Dr. Jan lamote – 30 okt 2020 & 5 nov 2020

Wij willen samen met Pink Ribonn Belgium tijdens de internationale maand van de kanker nadenken over wat onze zorgen. Birgit Carly is borstchirurg en verantwoordelijke voor de borstkliniek Isala van het UMC Sint-Pieter te Brussel. Zij is actief lid van Europa Donna Belgium, een militante vereniging die zich tot de politieke wereld richt om alles wat in verband met borstkanker is te verbeteren. De ideale persoon dus, om aan het woord te laten.


Artikel lezen


Metastatic Breast Cancer Webinar by Europa Donna – 30 en 31 oktober 2020

Europa Donna hield haar eerste webinar over metastatische borstkanker. De deelnemende vrouwen hebben als doel meer te leren en strategieën te delen om vrouwen dien aan deze ziekte lijden te verdedigen. Meer dan 32 deelnemers uit 18 landen waren geconnecteerd voor deze vorming die virtueel plaatshad op 30 en 31 oktober 2020. Het is de 3e jaarlijkse training die Europa Donna houdt om tegemoet te komen aan de onvervulde behoeften van vrouwen met uitgezaaide borstkanker, een prioriteit voor de Europa Donna-coalitie.


Artikel lezen


Covid en borstkanker

Om de negatieve effecten van de Covid tegen te gaan, is het essentieel ervoor te zorgen dat personen met borstkanker toegang krijgen tot kwaliteitszorgen in een veilige omgeving, gedurende de hele behandeling, vanaf de diagnose tot de behandeling.


Artikel lezen

Talk & Walk Pink 2020 - 22. Februari

Na het succes van de eerste editie, vinden we Talk & Walk Pink terug met een vast programma. Een namiddag en avond om onze visie over Borstkanker te veranderen, onder het thema : Borstkanker, van primaire preventie tot het verzorgingsparkoers.


Artikel lezen


What the Luck ? Spektakel van 4 tot 8 februari 2020

Een intiem en familiaal relaas dat universele vragen aanhaalt, aangrijpend maar vol hoop met een tikkeltje humor en liefde. Deze "één-acter", spektakel van en met Caroline Lambert wordt ondersteund door Europa Donna Belgium. Van 4 tot 8 februari 2020 - La Comédie Volter te Brussel.


Artikel lezen