Metastatic Breast Cancer Webinar by Europa Donna – 30 en 31 oktober 2020

MBC Webinar on Twitter.JPG

Europa Donna hield haar eerste webinar over metastatische borstkanker. De deelnemende vrouwen hebben als doel meer te leren en strategieën te delen om vrouwen dien aan deze ziekte lijden te verdedigen. Meer dan 32 deelnemers uit 18 landen waren geconnecteerd voor deze vorming die virtueel plaatshad op 30 en 31 oktober 2020. Het is de 3e jaarlijkse training die Europa Donna houdt om tegemoet te komen aan de onvervulde behoeften van vrouwen met uitgezaaide borstkanker, een prioriteit voor de Europa Donna-coalitie.

Patricia Calloud de Faudeur, de voorzitster van Borstkanker Vlaanderen, lid van  Europa Donna Belgium, heeft de webinar gevolgd.

Zie hier haar relaas.

"De Europa Donna Metastatic Breast Cancer Advocacy was super leerrijk. Ik heb heel wat enthousiaste dames uit heel Europa ontmoet, de meeste waren MBC patiënten. Maar het was ook wel heavy, 2 dagen Engels, 2 dagen turen naar je scherm, veel verhalen over MBC vaak bij jonge vrouwen.

De ongelijkheid in toegang tot de beste behandeling viel me ontzettend op. Vb. in Italië is er een heel groot verschil in kwaliteit van behandeling tussen het zuiden en noorden. In Noorwegen krijgen MBC patiënten vaak geen toegang tot clinical trials.... We hebben het in België echt goed, desondanks ons ingewikkelde beleid."

"Vrijdagvoormiddag was gevuld met een lezing over de behandeling en onderzoek voor MBC door dr. Fatima Cardoso.
In de namiddag stond uitleg over 3 studies op de agenda.
Invloed van fysieke oefeningen op MBC behandeling door Dr. Anne May.
Fortemente een project in Italy, psychisch sterker worden door Rosanne D'Antona.
Opuce, Leven en werken met kanker, door Isabelle Lebrocquy.
Zaterdag was gevuld met communicatie technieken opleiding door Ally Dawkins en Sandra Bull."

 

Alle details in dit uitgebreid verslag van P. Calloud (NL) 

en in deze Highlights from EUROPA DONNA’s2nd Metastatic Breast Cancer Advocacy Conference (EN)

Webinar Videos