Europese coalitie tegen borstkanker
Strijden voor een optimale zorg

NL DE FR

Symposium - Europa Donna Belgium viert haar 20 jarig bestaan. Zin of onzin van erkende borstklinieken - 30 september 2023

Europa_donna_belgium_logo_v1 150px.jpg

Europa Donna Belgium viert haar 20 jaar.

Dat doen we met een symposium op zaterdagmorgen 30 september 2023 in de Albertina Bibliotheek te Brussel.
Vivre comme avant en Borstkanker Vlaanderen voegen zich bij ons voor dit gebeuren.


"Zin of onzin van erkende borstklinieken"

Het symposium zal over Borstklinieken in België gaan, een onderwerp dat nauw aan het hart van Europa Donna Belgium ligt.  Sinds 2008 bestaat een KB rond borstklinieken, dat stipuleert dat alleen centra die aan bepaalde voorwaarden voldoen de naam Borstkliniek mogen hebben. Jammer genoeg verdedigt dit KB de titel van borstkliniek voor een centrum, eerder dan de vrouwen, gezien vrouwen met borstkanker nog buiten een erkende borstkliniek mogen behandeld worden.  

Het KCE publiceerde recent een rapport, die de resultaten vergelijkt van vrouwen met borstkanker, behandeld binnen of buiten een erkende borstkliniek. De resultaten zijn onthutsend.  De dag na de publicatie beloofde Minister Vandenbroucke maatregelen te zullen treffen. Daarom nodigen we hem graag op ons symposium uit om samen te discuteren. 

Europa Donna Belgium vraagt de autoriteiten dat mensen met borstkanker uitsluitend in erkende Borstklinieken worden behandeld. Hun overleving is beter, hun behandeling is veel gerichter en ze hebben een betere levenskwaliteit. 

De inscrijving is gratis voor de leden van Europa Donna Belgium, Borstkanker Vlaanderen en Vivre Comme avant en kost 30 euros voor niet-leden. 

Om lid te worden van Europa Donna Belgium  of Uw bijdrage als lid te vernieuwen , klik hier.

Om in te schrijven, klik hier.

Om het volledige programma te downloaden, klik hier.

Allen welkom !