Europese coalitie tegen borstkanker
Strijden voor een optimale zorg

NL

Agenda 2013

10 dec 2013 - Toneelstuk Amazone

Europa Donna Belgium was aanwezig op de Première van AMAZONE, een toneelstuk van Aardpaard met als onderwerp Sexualiteit na Borstkanker.
Georganiseerd door Waaier, in Wilrijk (Sint-Augustinusziekenhuis).


Artikel lezen


26 nov 2013 - Expo photo

Expo the Beauty and the Breast

Europa Donna Belgium is aanwezig voor de vernissage van de tentoonstelling "The Beauty and the Breast" die georganiseerd wordt in het Europees Parlement te Brussel van 25 tot 28 nov. 2013.
Fotos stellen vrouwen voor in hun strijd tegen borstkanker na borstamputatie of na borstreconstructie.
Deze tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de "Federation of Breast Cancer Survivers Amazonki", de grootste vereniging van borstkankerpatienten in Polen.

Photographer : Katarzyna Piwecka - http://katarzynapiwecka.pl


Artikel lezen

16 okt 2013 - Bra Day Info-sessie over borstreconstructie in Berchem

Poster BRA day 2013

 

Europa Donna deelt neem aan de info-sessie voor het brede publiek BRA Day 2013 in Berchem

Doelpubliek :

•ex-borstkankerpatiënten met of zonder borstreconstructie
•vrouwen geconfronteerd met borstkanker
•alle vrouwen en mannen die onrechtstreeks in contact kwamen met borstkanker en graag wat meer willen weten over borstreconstructie

ALM-event and conference center in Berchem op  Woensdag 16 Oktober 2013, vanaf 14u.

Programma : http://www.antwerpbraday.be


Artikel lezen14 okt.2013 «Vooruitzien is alles », artikel verschenen in Grenz Echo,duitstalig dagblad van de Oostkantons

In oktober, maand van de borstkanker,werd een volle pagina van het dagblad aan borstkanker gewijd.In nauwe samenwerking tussen EDB en Het Ministerie voor volksgezondheid van de Duitse Gemeenschap wordt de aandacht getrokken op preventie en opsporing Er zijn nog te weinig vrouwen die profiteren van dit aanbod dat de overleving ten gunste bevordert ,en dat ook zwaardere behandelingen kan vermijden.

EDB kaart ook de emotionele problemen van patienten en hun naasten aan.

Het artikel kan U hier lezen.


Artikel lezen


2 okt 2013 - BRA Day zitting te Brussel. Aandacht voor preventie en voor de mogelijkheden voor reconstructie in 2013

BRA DAY 2013 FR
Europa donna nodigt u uit om deel te nemen aan deze sessie die georganiseerd wordt door  de ploeg van de borstkliniek ISALA. De artikelen in de media over de persoonlijke problemen van de actrice Angelina Jolie hebben een groot aantal vragen doen oproepen bij onze patienten.daarom organiseren wij een informatiesessie om de huidige standpunten over borstkankerpreventie en borstreconstructie in 2013 weer te geven.


2 oktober van 18u30 tot 20u.in het auditorium van CHH Sint Pieter-campus César de Paepe, Cellebroerstraat te 1000 Brussel

Uitnodiging.


Artikel lezen


2 okt.2013- Oktober-« Maand van de Borstgezondheid »- Interview op BRF(belgische duitstalige radio)in het kader van « oktober, maand van de borstkanker »

Het Ministerie voor Volksgezondheid van de duitstalige Gemeenschap en EDB voeren in nauwe samenwerking sensibiliseringsacties om de aandacht te trekken op preventie en opsporing.In dit interview dat met EDB gedaan werd wordt uitleg gegeven over  genetisch risico en wordt aandacht getrokken op de risicovermindering door gezonde levenswijze.Het probleem van de kwaliteit van »Borstklinieken » wordt aangehaald.Andere aangehaalde themas zijn :de emotionele problemen en de nodige psychologische ondersteuning alsook de levenskwaliteit.

Om de uitzending te beluisteren klik hier.


Artikel lezen


Okt 2013 - BRA Day, internationale dag gewijd aan borstreconstructie

BRA day logo 2013BRA Day of Breast Reconstruction Awareness Day is een internationale dag, gewijd aan de voorlichting en sensibilisering van vrouwen die een borstreconstructie overwegen na de gedeeltelijke of volledige amputatie van een borst.
Naar aanleiding van deze derde internationale sensibiliseringsdag, organiseren de leden van de RBSPS (Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie) verspreid over Belgïe informatiesessies in hun ziekenhuis of borstkliniek.

BRA Day informatiesessies : http://www.rbsps.org/nl/patient/bra_day.html


Artikel lezen


25 en 26 april 2013 - Breast Cancer Patient Group Forum te Zurich

Europa Donna Belgium neemt deel aan dit Forum georganiseerd door de Firma Roche.

Verschillende onderwerpen komen aan bod :
*statistieken en evolutie van borstkanker in Europa.
*gepersonaliseerde behandelingen.
*nieuwe mogelijkheden voor terapeutische aanpak van levenskwaliteit.
*weerslag van de economische toestand op de toegankelijkheid voor de behandelingen.
*nieuw overzicht over de europese activiteiten in verband met borstkanker.


Artikel lezen
4 februari 2013 - Werelddag tegen Kanker

Op 4 februari is het Werelddag tegen Kanker. Het is een jaarlijks initiatief van de Union for International Cancer Control (UICC) en Stichting tegen Kanker werkt er actief aan mee in België. Europa Donna Belgium steunt dit initiatief.

Dit jaar is het thema ‘de fabels rond kanker’, omdat er nog zoveel misvattingen over de ziekte circuleren. Wat veroorzaakt kanker? Kan je je ertegen beschermen? Onze ‘kankerbarometer’ (een Ipsos-enquête bij 1 000 Belgen) wees uit dat veel mensen niet met zekerheid kunnen antwoorden op zulke vragen. En dat bewijst nog maar eens het belang van preventie. Vooral omdat een kanker op 3 zou vermeden kunnen worden.

Wereldkankerdag : Fabels over Kanker
Kanker - Wat weet je ervan? Check de feiten!

Stichting tegen Kanker startte in dit kader een enquête om de eventuele misvattingen over kanker bij de Belgische bevolking te onderzoeken.

 

12 goede voornemens tegen kanker


Artikel lezen