Europese coalitie tegen borstkanker
Strijden voor een optimale zorg

NL DE FR

Infodag voor (ex)borstkankerpatiënten - 20 nov 2021 - Borstkanker Vlaanderen

logoBKVL.jpg

Borstkanker Vlaanderen organiseert op 20 november 2021 de tweejaarlijkse infodag voor (ex)borstkankerpatiënten.
Dit jaar ligt de focus op gemetastaseerde borstkankerpatiënten.
Het werd een topdag! Vooral de warme sfeer zullen we ons nog lang herinneren.

Op 20 november organiseerde Borstkanker Vlaanderen een bijzonder interessante infodag voor borstkankerpatiënten en hun naasten. De focus lag op gevorderde borstkanker.

Verschillende experten kwamen aan het woord. Er waren workshops, sommige leerrijk, andere ontspannend. Aan de standjes kregen de aanwezigen up-to-date informatie.

Ondanks de grondige voorbereiding bleef het spannend tot het laatste minuutje. Want ja, ook hier strooide Covid roet in het eten. Zowel de moderator als een arts-spreker moesten in quarantaine.  De mensen die de dag gingen afsluiten met mooie teksten en een streepje muziek, gaven forfait door ziekte.

Dank zij de soepelheid en samenwerking van velen werd er last minute voor oplossingen gezorgd. Er werd zelfs een fijne muzikale afsluiter aangeboden. De aanwezigen reageerden zeer positief op de inspanningen die geleverd werden om toch een zeer mooi programma aan te bieden 

Het werd een topdag! Vooral de warme sfeer zullen we ons nog lang herinneren.

Infodag 2

Lotgenoten, vrienden, familie, naasten en hulpverleners krijgen de gelegenheid om artsen professoren aan het woord te horen over de evolutie en vorderingen van de wetenschap in de behandeling tegen borstkanker. Nevenwerkingen bij behandelingen, “waardig leven en rust vinden in je leven” krijgen ook speciale aandacht.

We bieden ook een aantal workshops aan zoals: de kracht van het schrijven, Tai-chi en stoelyoga.Een mooi aanbod van standhouders staat klaar om je uitleg te geven over hun producten of diensten en je kijgt de kans te genieten van een heerlijk ontspannende zorgmassage.

Europa Donna Belgium is aanwezig.

Heel de dag heb je uiteraard de kans om met andere lotgenoten ervaringen uit te wisselen, mekaar te steunen en om te voelen dat je niet alleen bent.

Meer informatie en de gelegenheid om in te schrijven vind je op de website van Borstkanker
Vlaanderen www.borstkanker-vlaanderen.be.