Europese coalitie tegen borstkanker
Strijden voor een optimale zorg

NL

14 nov 2015 - Infovoormiddag "Borstkanker"

Infovoormiddag borstkanker - 2015Wilt u de nieuwste stand van zaken op het gebied van borstkankers kennen? Stichting tegen Kanker en Europadonna vertellen u er graag alles over tijdens een infovoormiddag op 14 november 2015. Omdat borstkanker 1 vrouw op 9 treft, willen wij een zo breed mogelijk publiek zo goed mogelijk inlichten. 

Op onze infovoormiddag behandelen experts heel wat onderwerpen. Zo komen de technieken rond de zogeheten schildwachtklier aan bod, maar ook manieren om lymfoedeem (dikke arm) te voorkomen of beter te behandelen. De indicaties voor radiotherapie worden onderzocht en uitgelegd, de genetische test staat in de belangstelling (voor wie zijn ze nu eigenlijk bestemd en wat zijn de praktische gevolgen ervan?), de rol van fysieke activiteit tijdens de ziekte en de risico’s en voordelen van bepaalde voedingssupplementen passeren de revue. Daarnaast neemt een patiënte het woord, die haar emotionele verhaal uit de doeken doet. Ook het publiek wordt betrokken: er zijn twee vraag-antwoordsessies zodat de toeschouwers vragen kunnen stellen. 

De infovoormiddag is in de eerste plaats bedoeld voor een niet-medisch publiek – uiteraard zijn gezondheidsprofessionals ook welkom – en er bestaat geen twijfel over: het wordt een voormiddag vol boeiende uitwisselingen en hoopgevende boodschappen.

Wanneer : 14 november 2015 | van 9 u. tot 13 u.

Waar : Aula Jan Fabre Universiteit Antwerpen, Campus Middelheim 2020 Antwerpen

Meer inlichtingen oveer de programma op de webpagina van de Infovoormiddag "Borstkanker"
 
Interesse? Aarzel niet om u in te schrijven, het aantal plaatsen is beperkt!